"Individuele fouten, niet door het systeem"

VRIJDAG, 26 OKTOBER 2018, 14:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op zijn persbabbel kreeg Vanhaezebrouck ook vragen over de tegendoelpunten van gisteren en de voorbije wedstrijden. "Het gaat niet om defensieve instabiliteit. We delen gewoon geschenken uit."

"Als we kijken naar de tegendoelpunten van de voorbije vijf à zes wedstrijden, dan gaat het bijna altijd om een terugspeelbal die fout is of balverlies net voor de verdediging. In al die jaren dat ik trainer ben, was ik wellicht de coach waarbij het minste één-tegen-één-situaties voorkwamen. Zowel bij Kortrijk als bij Gent gebeurde het heel weinig dat er iemand alleen voor mijn keeper verscheen. En als het gebeurde, was het ook vaak door een blunder."

"Als ik dan kijk hoeveel er nu zijn ... Ze komen evenwel niet voort uit spelsituaties, maar door onnodig balverlies achterin of terugspeelballen die verkeerd gaan. Zo geven wij de kansen aan de tegenstander. Dat moet eruit. Is het onzekerheid? Niet zozeer. Het omverkomt jongens die al langer spelen: Gerkens, Trebel, Najar. Het zijn dus niet de jonkies die erbij betrokken zijn. Ik denk bijvoorbeeld ook aan een terugspeelbal van Dendoncker vorig seizoen tegen PSG."

Vanhaezebrouck benadrukt dat het niet te maken heeft met instabiliteit van de verdediging. "Het gebeurt dus echt niet vaak vanuit het spel, maar als je ze zelf klaarlegt ... Wat meer aansturing van achteruit zou misschien vermijden dat zulke ballen worden gespeeld. In onze communicatie kunnen we zeker nog groeien. Het gaat echt om individuele fouten en dat is niet verbonden met het systeem dat we spelen."



anderlecht-online forum