"Al mijn verdedigers moeten een leider zijn"

VRIJDAG, 26 OKTOBER 2018, 14:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hoe weggeefdoelpunten vermijden? Daar breekt Hein Vanhaezebrouck zich het hoofd over. Eén van de aspecten die hij aanhaalt, is meer leiderschap achteraan. "Dat is iets wat je kan leren", zo vindt hij. "Dante is daar het bewijs van."

Gezien zijn prijskaartje kijkt iedereen naar Bubacarr Sanneh om de leider te zijn achterin, maar Vanhaezebrouck beperkt zich niet tot de Gambiaan. "Ik kijk naar al mijn verdedigers, ook naar Bornauw", aldus de coach. "Hij is nog maar 19 jaar, maar hij heeft de kwaliteiten om meer leider te zijn. Die moet hij ontwikkelen. Maar al mijn verdedigers moeten aansturen."

"Bij de beloften stel ik vast dat Dante dat nu begint te doen en dat ook doortrekt op training. Vroeger deed hij dat ook niet. Hij heeft dat geleerd. Als ik vorig jaar zijn eerste wedstrijden bij de beloften zag, dan kwam er geen woord uit. Nu is hij de man die stuurt. Het is dus aan te leren."

"Het probleem is echter dat als iedereen naar elkaar kijkt, het niet lukt. Mijn spelers moeten het zelf gaan doen. Jong of oud: dat maakt niet uit. Als je achteraan speelt, dan moet je communiceren. Je hebt het beste zicht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.