"Gerkens moet dit loslaten"

VRIJDAG, 26 OKTOBER 2018, 15:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Pieter Gerkens was tegen Fenerbahçe de pechvogel van de avond. Hein Vanhaezebrouck had vanmorgen een babbeltje met zijn speler. "Ik vertelde hem dat ik er niet van houdt om ballen van aan de middellijk terug te spelen op de doelman, maar ook dat hij dit moet loslaten."

"Pieter  is er nog mee bezig, maar zei me ook dat hij de tijd niet kan terugdraaien. 'Dan moet je er niet meer mee bezig zijn', antwoordde ik. Ik vroeg hem wat zijn bedoeling was en hij antwoordde net hetzelfde als hetgeen ik twee minuten eerder tegen mijn staff had gezegd", aldus Vanhaezebrouck.

Wat was dat dan? "Het was 2-0 en hij wilde gewoon de bal terugspelen om daarna weer rustig op te bouwen. Hij stond er niet bij stil dat er nog een aanvaller stond. Ik heb hem wel gezegd dat ik geen trainer ben die ervan houdt om zomaar de bal terug te spelen op de doelman. Pieter is een intelligente jongen. Hij zal dat niet meer doen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.