Belgische U17 dicht bij eliteronde na doelpunten Doku

ZONDAG, 28 OKTOBER 2018, 16:52 - Garrincha

JEUGD De Belgische U17 hebben woensdag aan een gelijkspel tegen Griekenland genoeg om zich te plaatsen voor de laatste voorronde voor het EK. Na de eerste wonnen de jonge Duivels vanmiddag ook hun tweede wedstrijd. Anderlecht-speler Jeremy Doku scoorde twee keer.

Na de 1-0-zege tegen Moldavië donderdag versloegen de Belgen vandaag Letland met 5-0. Jeremy Doku scoorde in minuut 35 en minuut 39 het tweede en derde doelpunt. Net als zijn Anderlecht-ploegmaats Killian Sardella, Rob Nizet, Andouar Ait El Hadj en aanvoerder Marco Kana stond hij in de basis. Die laatste twee werden wel na 66 minuten gewisseld.

Na twee van de drie wedstrijden leidt België met zes op zes. Griekenland heeft vier punten en is woensdag de laatste tegenstander. De groepswinnaars van de dertien poules en de beste tweedes mogen naar de eliteronde.