Anderlecht verliest na ontstellend zwakke eerste helft

ZONDAG, 28 OKTOBER 2018, 20:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft niet geprofiteerd van het puntenverlies van Club Brugge en Racing Genk. Op het veld van Eupen leed paars-wit zijn derde nederlaag van het seizoen. Vooral voor de rust speelde Anderlecht ontstellend zwak.

Anderlecht kon niet rekenen op Dimata en Bakkali, de uitblinkers van de voorbije week. Dat liet zich voelen, want onder impus van de 37-jarige Spanjaard Luis Garcia nam Eupen de partij van meet af aan in handen. Dit leidde tot twee doelpunten halfweg de eerste periode. Garcia scoorde vanop twintig meter nadat zijn schot afweek op het hoofd van Bornauw. Toyokawa profiteerde van de rebound na een schot van diezelfde Garcia. 

Hein Vanhaezebrouck reageerde aan de rust met een dubbele wissel. Bornauw, die zijn zwakste wedstrijd voor Anderlecht speelde tot nu toe, en Trebel bleven binnen. Makarenko en Saief waren hun vervangers. Anderlecht zette nu wel druk en na tien minuten strandde een kopbal van Musona op de paal. Eupen kreunde en mocht van geluk spreken dat Najar twee keer een afzwaaier trapte. Twaalf minuten voor tijd lukte Santini de aansluitingstreffer.

De gelijkmaker bleef uit en zo ziet Anderlecht Club Brugge en Genk een punt verder weglopen.

Score: 2-1
Goal(s): 26' Luis Garcia (1-0), 31' Toyokawa (2-0), 77' Santini (2-1)

Eupen:Van Crombrugge, Molina, Bushiri, Blondelle, Gnaka, Marreh, Garcia, Fall (73' Ocansey), Lazare (82' Lotiès), Keita, Toyokawa (78' Essende)
Anderlecht:Didillon, Bornauw (46' Saief), Sanneh, Lawrence, Najar, Kums, Trebel (46' Makarenko), Amuzu, Gerkens (78' Dauda), Musona, Santini

Geel: 9' Kums, 84' Bushiri, 90+2' Lotiès
Rood: /

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Stadion: Am Kehrweg