Vanhaezebrouck: "Ik geef de fans 200% gelijk"

DONDERDAG, 1 NOVEMBER 2018, 19:21 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck was niet te spreken na de wedstrijd tegen Lokeren. En het was duidelijk dat sommige zich aan een stevige bolwassing mogen verwachten. "Het is gedaan met spelers te beschermen, al moet ik een jongere zetten, ik trek het mij niet aan."

"Het minste dat je als coach verwacht is dat je spelers reageren na zo een eerste helft tegen Eupen. Maar sommige stonden precies tegen hun goesting op het veld, en niet één hé, meerdere spelers. Bornauw zat na Eupen twee dagen in de put door zijn slechte prestatie. Dat zijn spelers die ver zullen geraken. Bij andere was er precies niets aan de hand", ging Vanhaezebrouck voluit.

"Ik bescherm sommige jongens niet meer. Ik heb er sommigen lang op het veld gehouden omdat er de mogelijkheid was dat ze ontploften of nog iets gingen doen. Maar dat is gedaan. Als je na een helft of een uur niet voluit bent gegaan, ga je eruit. Dat ik weinig wisselmogelijkheden heb? Dat kan me niet schelen! Dan zet ik een jongere! Die hebben ten minste goesting. Het zou spijtig zijn zo'n speler op de bank te houden voor iemand die niet voluit gaat, wie het ook is! Ze vliegen eruit!"

"Ik geef de supporters volledig gelijk", voegde de coach er nog aan toe, "Ik vind het erg dat ze dit moesten aanzien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.