Deschacht: "Gaf mezelf een afscheid"

DONDERDAG, 1 NOVEMBER 2018, 20:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Olivier Deschacht keerde deze namiddag terug naar het Astridpark, in het truitje van Sporting Lokeren. Uitgerekend hij opende de score voor zijn nieuwe club, een afscheid die hij zelfs niet verwacht had in zijn stoutste dromen. Het paars-witte publiek sloot hem in de armen en of hij ontroerd was. 

Hein Vanhaezebrouck gaf het in de persconferentie vorige dinsdag nog toe, van hem mocht Deschacht gerust nog één seizoen blijven, maar het bestuur besliste daar anders over. Die passage haalt Deschacht nu ook even aan. "Iedereen wou dat ik bleef, behalve één man", maar revanche, daar dacht de verdediger niet aan, "Anderlecht heeft me alles gegeven, me gemaakt. Dit was geen revanche, dit is mijn club."

Deschacht opende de score voor Lokeren en kreeg prompt een staande ovatie van het hele stadion: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt in Anderlecht, een speler van de tegenstander die een staande ovatie krijgt als hij scoort. Een heel speciaal gevoel, ik kan dit met geen woorden beschrijven. Ik had dagen voor de wedstrijd allerlei rampscenario's in gedachten, maar dit, dit had ik nooit durven dromen. Ik heb vorig seizoen geen afscheid gekregen, dus heb ik het mezelf gegeven."

Dit is beter dan die laatste match met Anderlecht. Pas op, ik begreep de beslissing, maar kon niet leven met de manier waarop."

De meningen onder de supporters waren jarenlang verdeeld als het over Deschacht ging, maar deze namiddag stonden ze allemaal op de banken voor hem: "Ik dacht zelfs dat ze gingen fluiten. Dit zal ik nooit vergeten. Ook de ontvangst was geweldig. Iedereen kwam mij groeten, de spelers, de fotograaf, de materiaalman."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.