Vier keer staande ovatie voor Deschacht

DONDERDAG, 1 NOVEMBER 2018, 22:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Een terugkeer door de grote poort: anders kan je de terugkeer van Olivier Deschacht in het Constant Vanden Stock-Stadion niet omschrijven. Zijn doelpunt bezorgde hem vast een dubbel gevoel. De ontvangst door zijn (voormalige) supporters daarentegen...

Maar liefst vier keer juichte een volledig stadion de 37-jarige verdediger toe. Het begon voor de aftrap. Pär Zetterberg was uit Zweden gekomen om Deschacht in de bloemetjes te zetten. Het publiek trakteerde Deschacht op een oorverdovend applaus en zijn naam rolde van de tribunes. In minuut drie, Deschacht zijn rugnummer, voerden de fans een bis-nummertje op. Deschacht bedankte met een verlegen applausje.

Het meest markante moment van de namiddag beleefden we in minuut 53. Deschacht kopte Lokeren op voorsprong. De verdediger vierde niet. Het thuispubliek ging evenwel recht op de banken staan en gaf Deschacht een staande ovatie. Dit gekoppeld aan wat volgde toen Anderlecht opnieuw aftrapte, kan je als niets anders beschouwen dan de ultieme vernedering voor de eigen ploeg. De Anderlecht-supporters gingen massaal aan het fluiten toen Anderlecht het spel weer op gang trapte.

De vierde en laatste ovatie van de middag kreeg Deschacht na de partij. Met de hand op het hart maakte hij een ereronde en bedankte hij het Anderlecht-publiek voor het mooie afscheid dat ze hem gegeven hebben. Een fan wierp hem een paars-witte sjaal toe en Deschacht drapeerde hem rond de schouders. Een twintigtal meter na Deschacht volgden (een deel van) de Anderlecht-spelers. Ook zij bedankten het publiek. Het gejuich voor Deschacht verstomde. In plaats kwam gefluit en boe-geroep ...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.