Zetterberg: "Sporting komt altijd terug"

ZATERDAG, 3 NOVEMBER 2018, 12:43 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Pär Zetterberg gaf vorige donderdag de aftrap tegen Lokeren. En dat was dan ook het enige hoogtepunt aan de wedstrijd. Zetterberg zag hoe zijn Anderlecht met schrik voetbalde. Maar hij maakt zich evenwel geen zorgen: "Anderlecht komt terug, vroeg of laat. Zoals altijd."

"Je kan wel eens een slechte wedstrijd spelen", begint Zetterberg, "Maar Sporting (Anderlecht) voetbalde met schrik. En dat mag niet, als je bij Anderlecht speelt moet je blijven proberen. Ik vond dat het publiek nog braaf was, toen ik nog speelde was het na vijf minuten al prijs. Maar als je blijft vechten voor elke bal, dan zal het publiek je nooit afvallen."

"In mijn tijd zou het in de kleedkamer patat geweest zijn na zo'n eerste helft. We gooiden met flesjes, stonden neus aan neus. Gewoon om mekaar op te peppen en wakker te worden. Dat is het probleem zeker hé nu, het ontbreekt aan echte leiders in de kleedkamer. Sporting heeft een '10' nodig, desnoods kopen ze er maar één."

Hein Vanhaezebrouck

Links en rechts gaan er al stemmen op dat de positie van Hein Vanhaezebrouck in gevaar is. Maar volgens Zetterberg is de trainer ontslaan geen oplossing. "Volgens mij is een andere coach geen oplossing, Vanhaezebrouck staat niet op het veld hé. Ik vind hem een geweldige trainer, die zichzelf al bewezen heeft. Ik heb er ook vertrouwen in dat het weer goed komt. Want vroeg of laat komt Sporting terug. Zoals altijd. Sporting blijft Sporting, ook met Coucke. Het komt wel goed, echt waar."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.