"Niet gezegd dat ik mijn spelers niet meer bescherm"

ZONDAG, 4 NOVEMBER 2018, 09:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de nederlaag tegen Lokeren pakten heel wat media uit met een uitspraak van Hein Vanhaezebrouck dat hij zijn spelers niet langer zal verdedigen. Op zijn persbabbel een dag later wilde hij één en ander verduidelijken. De woorden werden op sommige plaatsen uit hun contexct getrokken.

De coach wijst erop dat hij bedoelde dat hij sneller zal wisselen wanneer een speler niet doet wat hij verwacht. "Ik heb niet gezegd dat ik hen niet meer zal beschermen", zo klonkt het vrijdag. "Ik heb gezegd dat ik niet zo lang meer zal wachten om te vervangen. Ik zal ze niet zo lang meer op het veld laten staan wanneer ze niet doen wat ik verlang. Ik zal mijn spelers altijd beschermen."

Dit is hetgeen Vanhaezebrouck donderdag letterlijk zei: "Ik heb geprobeerd om sommige spelers te beschermen, maar dat ga ik niet meer doen. Ik ga sneller wisselen. Ik heb hen beschermd omdat, ook al zitten ze niet in de wedstrijd, ik hoopte dat ze toch nog iets konden forceren. Maar dat was niet de goede manier. Nu gaat de lat veel hoger. Wie in de eerste helft of in het eerste uur zijn niveau niet haalt, die ga ik vervangen. Wie het ook is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.