End of an era
Phóenix semper pérvivet

Lawrence: "Droom die uitkomt"

WOENSDAG, 7 NOVEMBER 2018, 21:59 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE James Lawrence mag zich volgende week voor het eerst melden bij de nationale ploeg van Wales. Voor de verdediger komt dit niet als een verrassing. En volgens bondscoach Ryan Giggs heeft Lawrence een profiel dat past bij het spel dat hij wil spelen.

Het was een verrassing voor ons dat Lawrence werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Wales. Hij was toch een geboren en getogen Engelsman? Maar blijkbaar heeft hij een grootmoeder uit Pembrokeshire, het uiterste westen van Wales. Lawrence vader maakte de Welshe voetbalbond hier een half jaar geleden attent op.

"Ik ben niet zo bekend in Wales of het Verenigd Koninkrijk, dus voor velen komt dit wellicht als een verrassing",zo vertelt Lawrence aan de BBC. "Maar ik wist dat de bondscoaches me volgden en dat de mogelijkheid er was. Het is een droom die uitkomt om te mogen werken met zulke grote spelers en een coach als Ryan Giggs."

Lawrence volgde een voor een Brit atypsche voetbalweg. Via Nederland, Slovakije en België schopte hij het tot de nationale ploeg. Volgens hem is zijn traject een voordeel. "Ik heb zo kennisgemaakt met verschillende stijlen van voetbal. Ik denk dat dit me zal helpen om me aan te passen aan wat de coaches van me verlangen."

Giggs: "Lawrence speelt bij goede club"

Op zijn persconferentie vertelde bondscoach Giggs waarom hij Lawrence erbij haalt. "James heeft het profiel dat ik nodig heb. Hij is een verdediger met voetballende kwaliteiten en heeft ook zelfzekerheid aan de bal. We hebben hem enkele keren gescout en het is goed om hem eens van dichtbij bezig te zien. Hij speelt ook bij een goede club en speelt er regelmatig."

Bron: BBC
Wales Onlineanderlecht-online forum