End of an era
Phóenix semper pérvivet

Vanhaezebrouck: "Hebben het aan onszelf te danken"

DONDERDAG, 8 NOVEMBER 2018, 20:40 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck zag zijn ploeg opnieuw ten onder gaan tegen Fenerbahçe. De coach is ontgoocheld maar neemt zijn ploeg niets kwalijk, al is er nog werk. Want zijn Anderlecht woog gewoon te licht om Europees het verschil te maken.

Over het voetbal zelf is Vanhaezebrouck wel te spreken: "We zijn in die vier wedstrijden eigenlijk nooit echt volledig weggespeeld. We hebben het gewoon aan ons eigen te danken. We kunnen terugblikken op een goede wedstrijd waar we heel veel controle en balcirculatie hebben gezien. Alleen maken we onze kansen niet af en creëerden we er ook te weinig. En dan vallen die twee tegengoals en zie je ons zou in mekaar zakken. Dat is eigenlijk het enige wat ik mijn jongens kan kwalijk nemen want voor de rest gingen ze er vol voor."

"Het is eigenlijk altijd hetzelfde verhaal hé", gaat de coach verder, "We geven het altijd zelf weg. Het voetbal op zich is ok, maar de resultaten volgen niet. Een bewijs dat we nog moeten groeien. Die fouten moeten eruit. "

"En nu de resterende twee matchen? We gaan vooral proberen punten te pakken. Ik zal zeker geen B-team opstellen. Ik wil ons gezicht redden en het Belgische coëfficiënt dienen. We zijn dat verplicht aan het publiek en onszelf.”

Bron: hln.beanderlecht-online forum