Coucke: "Dit is onvoldoende voor deze club"

VRIJDAG, 9 NOVEMBER 2018, 13:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Deze voormiddag keerde Anderlecht vanuit Istanbul terug naar België. Marc Coucke sprak met de aanwezige pers en omschreef zijn gevoel als "slecht". De voorzitter wond er geen doekjes om: "Eén op twaalf in dergelijke poule: dat is niet genoeg."

"We hebben nog geen goed jaar gehad tot nu toe", zo begint de voorzitter voor de microfoon van Sporza. "Dit is onvoldoende voor deze club, zijn supporters en zijn potentieel. Hier en daar moeten er dus dingen niet goed lopen."

"Ik was ervan overtuigd dat dit de sleutelwedstrijd zou worden. Uiteraard mag je nooit verliezen in Trnava, maar ik was ervan overtuigd dat we bij winst in Fenerbahçe nog zouden overwinteren. Maar nu ... Eén op twaalf in dergelijke poule: dat is niet genoeg. De term beschamend wil ik niet gebruiken, maar het is onvoldoene voor deze club."

"Kijken wat ik niet op ideale manier heb aangepakt"

In januari wil Anderlecht twee gerichte versterkingen halen, maar Coucke wil zo lang niet wachten op een reactie. "We moeten beginnen met zondag te winnen. Dan sluiten we de heenronde af met dertig punten", zo rekent Coucke. 

Op de vraag Hein Vanhaezebrouck zich zorgen moet maken als dat niet gebeurt, geeft de voorzitter geen antwoord. "We moeten rustig analyseren. Ik moet kijken welke dingen ik niet op de ideale manier heb aangepakt in de hele herstructurering die ik heb doorgevoerd. Tot nu toe is er nog niet uitgekomen wat we gehoopt hadden."

"Nu eerst wedstrijd per wedstrijd bekijken"

Coucke kreeg ook de vraag of hij de inkomende transfers vooraf niet te hoog heeft ingeschat. "De conclusie is in de eerste plaats dat de resultaten niet zijn wat we gehoopt hadden. Ik ben de eerste om dat toe te geven."

"Nu kunnen we niet anders dan wedstrijd per wedstrijd bekijken. Na de winterstop is de competitie het enige wat we nog hebben. We zijn het aan deze club verplicht om er dan het beste van te maken", zo besluit hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.