Riskeert Anderlecht een transferverbod?

ZATERDAG, 10 NOVEMBER 2018, 11:14 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens De Standaard, dat zich beroept op FootballLeaks, riskeert Anderlecht een transferverbod en een boete van 188.000 euro. De reden hiervoor ligt bij de internationale transfers van minderjarigen, wat verboden is en geval per geval wordt beoordeeld door de FIFA.

Het dossier zou gaan over onder andere de transfer van Chancel Mbemba. De speler kwam op 17-jarige leeftijd van Congo naar België. Daarbij zou paars-wit een loopje genomen hebben met de procedures. Mbemba heeft echter 4 geboortedata en hierrond ontstond eerder al eens heisa in verband met een opleidingsvergoeding.

Daarnaast wordt ook de Nepalees Bimal Magar genoemd in het dossier. De speler nam deel met de U17 aan allerlei internationale toernooien en ook hier zouden alle vereiste documenten niet in orde zijn.

Naast Anderlecht, worden nog andere Belgische en Engelse topclubs genoemd. Of het effectief tot sancties komt, blijft afwachten...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.