De Coene vertrok wellicht door verdeelde meningen over blessures

ZONDAG, 11 NOVEMBER 2018, 12:38 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het was redelijk onverwacht nieuws enkele dagen geleden, Jochen De Coene verliet RSC Anderlecht na verschillende meningsverschillen omtrent medische behandelingen. De laatste discussie ging over de blessure van Sven Kums. 

Kums sukkelt met pijn aan het staartbeen en kreeg een verdovende inspuiting door dokter Chris Goossens tegen Waasland-Beveren. Al kon Kums de wedstrijd niet volledig uitspelen en vroeg na een half uur al om vervanging.

De voorbije maanden waren er ook al meerdere discussies rond de blessurebehandelingen van Elias Cobbaut en Andy Najar.

Dokter Chris Goossens verdedigt zich: “Overal zijn er wel eens meningsverschillen, maar mijn visie is om die zo snel mogelijk uit te praten. Over Kums kan ik u zeggen dat er geen discussie geweest is. Zo‘n 20 minuten voor de aftrap in Beveren kwam Sven bij ons melden dat hij te veel last had aan zijn staartbeen. Dan kun je op zo n korte tijdspanne en in die omstandigheden niet veel meer doen. We probeerden het te verdoven met een inspuiting maar zonder garantie op succes. Het werkte niet. Voor Fenerbahçe kreeg Kums dan een inspuiting die veel dieper ging. Die werd gezet door een specialist met behulp van een echo. De kans op succes was daar veel groter", zegt Goossens tegenover Het Nieuwsblad. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.