Vanhaezebrouck: "Ik ben blij voor Kums"

ZONDAG, 11 NOVEMBER 2018, 17:31 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck is altijd blijven geloven in Sven Kums.  De coach is vooral blij voor de middenvelder die bleef doorspelen ondanks de pijn aan zijn rug. AA Gent werd nooit echt volledig weggespeeld door RSC Anderlecht wat volgens de coach door de vermoeidheid komt. 

Het waren de eerste doelpunten voor Kums in Anderlecht dienst. "Nu gaan jullie natuurlijk zeggen dat de Kums van bij Gent terug is", reageerde Vanhaezebrouck bij Play Sports, "Maar hij heeft hier al betere wedstrijden gespeeld hoor. Nu speelde hij zelfs maar op 50% van zijn mogelijkheden door zijn blessure. De dokters hadden hem zelfs afgeraden om verder te spelen. Maar ik heb hem gevraagd om te blijven spelen en dat heeft hij ook gedaan. Voor de ploeg. En bovendien scoort hij nog twee keer, chapeau, ik ben blij voor hem."

RSC Anderlecht werkte de voorbije weken meermaals twee wedstrijden per week af. Dat is ook de reden volgens Vanhaezebrouck dat AA Gent nooit echt weggespeeld werd in het Astridpark. "We hebben nu ook weer donderdag in Turkije gespeeld en hebben dus eigenlijk maar twee dagen rust gehad. Want op maandag spelen mag nog altijd niet in België. Ik wist dus dat we het fysiek moeilijk gingen krijgen. Gelukkig vallen ze bij Gent met 10, anders zou deze wedstrijd wel eens een zware klus geweest zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.