Sambi Lokonga weigerde uitleenbeurt en werkte hard op achtergrond

DINSDAG, 13 NOVEMBER 2018, 08:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De laatste wedstrijden stak Albert Sambi Lokonga opnieuw zijn neus aan het venster. Sterker nog: hij behoorde telkens tot de uitblinkers. Velen vragen zich af waarom de middenvelder nu pas zijn eerste minuten van het seizoen maakte.

Rond de winterstop van vorig seizoen maakte Sambi Lokonga zijn debuut voor het A-elftal van Anderlecht. Hij toonde meteen over goede voeten te beschikken, maar hij was nog o zo frêle. Dat zagen ze ook bij Anderlecht, waarop u kan inzetten via onze ladbrokes promo code, en dus ging de 19-jarige Luikenaar even in de wachtkamer. De buitenwereld vroeg zich af of de vele aanwinsten zijn ontwikkeling niet zouden afremmen, maar Sambi Lokonga wist wat hij deed. Toen zijn omgeving in de zomermaanden een uitleenbeurt voorstelde, weigerde hij. Hij wilde zich ontwikkelen bij Anderlecht.

En dat deed hij. De voorbije maanden won Sambi Lokonga maar liefst tien kilogram aan spieren. Insiders zijn van oordeel dat hij nog kracht kan winnen. Door zijn lichaamsbouw is Sambi Lokonga een laatbloeier. Bij de jeugd zat hij vaak op de bank, pas toen Emilio Ferrera coach werd van de U21 veroverde hij een basisplaats. Ferrera gelooft volop in de kwaliteiten van de middenvelder. Hij vergelijkt hem met Yaya Touré, met wie hij nog werkte bij Beveren.



anderlecht-online forum