Afbouw sociale cel zorgt voor problemen

DINSDAG, 13 NOVEMBER 2018, 20:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Abazaj, Adzic, Sanneh: verschillende nieuwkomers hebben het moeilijk om zich aan te passen aan Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad speelt de afbouw van de sociale cel hierin een rol. Enkel de spelers van de U18 en U21 krijgen nog ondersteuning, de rest moet zijn eigen boontjes doppen.

Eén van de maatregelen van het nieuwe bestuur was de inkrimping van de sociale cel. Marc Coucke en co waren van oordeel dat de makelaars maar moesten zorgen voor de ondersteuning van hun spelers. Zij krijgen immers genoeg betaald. Verschillende leden van de sociale cel moesten vertrekken. 

Enkel oud-voetballer Jan Verlinden blijft nog over, maar hij zich bekommert zich voornamelijk om spelers van de U18 en U21. Bij logistieke problemen staan Gunter Van Handenhoven en Tom Colpaert (de teammanagers) paraat, maar zij begeleiden de (nieuwe) buitenlanders niet van zo dichtbij als vroeger gebeurde.

Een concreet voorbeeld: Anderlecht werkte lang samen met een Italiaans restaurant vlakbij het oefencentrum in Neerpede. De spelers konden daar terecht voor een gezonde maaltijd. Die overeenkomst is opgezegd en de spelers moeten zichzelf beredderen. Dat is moeilijk voor sommigen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.