Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

VRIJDAG, 16 NOVEMBER 2018, 08:40 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Alexis Saelemaekers en Francis Amuzu kwamen gisteren in actie bij de Belgische U21. Saelemaekers speelde de volledige tweede helft, Amuzu viel in na 60 minuten. De jonge Belgen speelden 3-3 gelijk tegen Roemenië, dat in blessuretijd nog twee keer scoorde.

Geen basisplaats voor Antonio Milic bij Kroatië. Er was vooraf sprake dat hij zou starten als linksachter, maar Leverkusen-speler Jedvaj kreeg de voorkeur. Die scoorde twee keer en Kroatië won met 3-2 van Spanje. Als de Kroaten zondag winnen in Engeland, wint het zijn groep in de eerste divisie van de Nations League.

In de B-reeks van de Nations League speelde Bosnië-Herzegovina 0-0 gelijk in Oostenrijk. Ognjen Vranjes speelde de hele wedstrijd en kreeg kort na de rust een gele kaart. Bosnië-Herzegovina is zeker van groepswinst met 10 op 12 en stijgt naar de A-reeks.

Kenny Saief speelde met de Verenigde Staten een oefenduel tegen Engeland. Op Wembley mocht de linkerflankspeler na 76 minuten invallen. De VS verloor met 3-0.

Woensdag al speelde Edo Kayembe met de U23 van Congo. De heenwedstrijd van de eerste kwalificatieronde voor de Africa Cup voor U23 eindigde op 0-0. Volgende week volgt de terugwedstrijd. De winnaar neemt het in de tweede ronde op tegen Marokko.

Belofte Jakub Kiwior speelde woensdag 0-0 gelijk met de Poolse U19 tegen Oostenrijk. Aanvoerder Kiwior speelde de hele wedstrijd.