Standard Fémina - RSCA stopgezet na rellen

ZATERDAG, 17 NOVEMBER 2018, 13:12 - bashirke
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES In de Superleague (hoogste klasse damesvoetbal) is de match tussen Standard Fémina en RSCA voortijdig stopgezet nadat ultras van rood-wit de paarse aanhang aanvielen.

Met nog 10 minuten op de klok stevende de vrouwenploeg van Anderlecht op een knappe 0-1 overwinning af. De Ultras Inferno 96 van Standard besliste daar echter anders over; één van hen viel het uitvak aan waar o.a. Mauves Army 2003 aanwezig was. Voor men het goed en wel besefte, vlogen de stoeltjes (en andere voorwerpen) danig in het rond. Fans werden gedwongen verschuiling te zoeken op het terrein. De scheidsrechter kon dan ook niet anders dan de match definitief te staken. De kans is groot dat het een forfaitscore zal worden, ten voordele van Paars-Wit.

Aanloop naar de match

In de aanloop naar de match werd er sociale media volop geprovoceerd door beide groepen. Sinds de heisa tussen de Luikse ultras en de Brusselse ultras, die de vlag van de Luikenaren buit maakten, is het zowat koude oorlog tussen beide groepen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.