Coucke wil Arnesen en Zetterberg aan boord

DONDERDAG, 22 NOVEMBER 2018, 09:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Marc Coucke en Michaël Verschueren willen snel een portie Anderlecht-DNA injecteren in de club. Daarom praten ze momenteel met oud-spelers Frank Arnesen en Pär Zetterberg over een functie. Ook Luc Devroe kan aan boord blijven.

Arnesen voetbalde tussen 1983 en 1985 voor Anderlecht. Na zijn carrière werkte hij als manager onder meer voor PSV (negen jaar), Tottenham (1 jaar) en Chelsea (vijf jaar). In zijn PSV-periode ontdekte hij spelers als Ronaldo, Jaap Stam, Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben. Arnesen moet de sportieve rechterhand van Verschueren worden en de transfers regelen.

Zetterberg voetbalde vijftien jaar voor Anderlecht. Velen aanzien hem als de laatste Anderlecht-speler die de huisstijl belichaamde. Hij moet een verbindingsfiguur worden tussen de spelersgroep en de technische staf. Pavel Nedved bij Juventus en Oliver Bierhoff bij de Duitse nationale ploeg bekleedden in het recente verleden een gelijkaardige rol.

Tot slot is er nog Devroe. Coucke en Verschueren willem hem graag aan boord houden. Beiden erkennen ze zijn kwaliteiten. Het duo ziet voor Devroe een nieuwe rol weggelegd bij de scoutingscel. De West-Vlaming zou hier niet weigerachtig tegenover staan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.