Wantoestanden aan de basis van ontslag De Coene?

WOENSDAG, 28 NOVEMBER 2018, 10:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een verhaal waarin het aanhaalt dat Jochen De Coene door de nieuwe Anderlecht-top gedwongen werd om ontslag te nemen wegens allerlei (financiële) wantoestanden. De Coene ontkent dit en spreekt van afgunst en jaloezie.

Anderlecht haalde De Coene in 2009 in huis als kinesist. Al snel werkte hij zich op tot hoofd van het medische departement. In die hoedanigheid gaf hij leiding aan dokters, stond hij in voor budgetten en bepaalde hij de salarissen van het medisch personeel. Volgens Sport/Voetbalmagazine vertoonde De Coene zich echter zelden in Neerpede. Er wordt gefluisterd dat hij de promotie kreeg door zijn goede contacten met Herman Van Holsbeeck en Alexandre Van Damme. En toen Marc Coucke de club overnam, zou hij meteen contact opgenomen hebben met Luc Devroe om zijn plekje veilig te stellen.

Onder leiding van De Coene was er een enorm personeelsverloop bij de medische staf van Anderlecht. Zeker zes ontslagen zouden rechtstreeks te maken hebben met de Coene, zo klinkt het.

Financiële wanpraktijken

Sport/Voetbalmagazine brengt nu naar buiten dat de voorbije maanden De Coene van dichtbij in de gaten werd gehouden en dat daarbij allerlei wanpraktijken naar boven kwamen. Zo kocht hij al het kinémateriaal bij dezelfde leverancier. De zaakvoerder van die firma is iemand die De Coene goed kent. De uitgaven voor materiaal gingen fiks de hoogte in.

Daarnaast zouden verschillende aankopen nooit de club bereiken. Volgens het blad kocht De Coene onder meer twee fietsen van 5.000 euro die hij vervolgens liet leveren op zijn thuisadres. Verder zou De Coene massagetoestellen hebben doorverkocht aan spelers voor een bedrag dat meer dan het dubbele van de catalogusprijs bedroeg.

Toen CEO Jo Van Biesbroeck dit alles te weten kwam, zou het Anderlecht-bestuur De Coene gedwongen hebben om zijn ontslagbrief in te dienen. Anderlecht kan ook een klacht indienen, maar is dat tot op heden niet van plan.

"Afgunst en jaloezie"

Sport/Voetbalmagazine vroeg De Coene om een reactie. De kinesist, die na zijn ontslag snel onderdak vond bij Antwerp, ontkent dat de vermelde feiten aan de basis liggen van zijn ontslag. "Ik vertrok op eigen initiatief. Alles wat nu wordt verteld achter mijn rug, heeft te maken met afgunst en jaloezie. Anderlecht is een afgesloten hoofdstuk, al draag ik hen nog steeds een warm hart toe."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.