Samenwerking met Litouwse voetbalbond

DONDERDAG, 29 NOVEMBER 2018, 08:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De eerste samenwerking die Michaël Verschueren en Anderlecht willen opzetten, is al bekend. Paars-wit zal een samenwerking aangaan met de Litouwse voetbalbond. "We staan dichtbij een akkoord", bevestigt Verschueren. Ook met een club uit Helsinki wordt gepraat.

Volgens Verschueren willen de veertien Litouwse eersteklassers hun jeugdopleiding professionaliseren. De Litouwse voetbalbond rekent hiervoor op Anderlecht. Anderlecht zal coaches naar ginder sturen om hun ervaringen te delen en Litouwse jeugdtrainers zullen op bezoek komen in Neerpede.

Anderlecht van zijn kant krijgt vervolgens de mogelijkheid om de twee beste spelers van elke club te laten testen. "Als we die vervolgens met winst verkopen, zullen ook de Litouwse clubs mee profiteren", vertelt Verschueren. Met Eduard Daskevic heeft Anderlecht al een erg talentvolle Litouwer rondlopen bij de U18.

Een gelijkaardige constructie is Anderlecht ook aan het onderhandelen met een club uit de Finse hoofdstad Helsinki.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.