Bosnische voetbalbond snoeihard voor Vranjes

DONDERDAG, 29 NOVEMBER 2018, 20:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Na Anderlecht heeft nu ook de Bosnische voetbalbond zich negatief uitgesproken over het gedrag van Ognjen Vranjes. Zijn post over rellen tijdens Ajax - AEK Athene is de aanleiding, maar ook een tatoeage wekt fikse ergernis.

Vandaag raakte ook bekend dat Vranjes een tatoeage heeft van Momcilo Djujic, een controversieel figuur uit de geschiedenis van de Balkan.

Lees hieronder de volledige boodschap van de Bosnische voetbalbond.

Naar aanleiding van het recente gedrag van langdurig international Ognjen Vranjes wil de Bosnische voetbalbond een verklaring afleggen. Door zijn ongepaste berichten en tatoeages schaat hij de reputatie van de voetbalbond en het nationale team waarvan hij de kleuren verdedigt.

We veroordelen scherp en onvoorwaardelijk het schokkende gedrag van Vranjes. Zijn boodschappen, ongeacht de manier waarop hij ze uit, stroken niet met de waarden waar de Bosnische voetbalbond voor staat en vertegenwoordigen niet de waarden van een echte atleet, die een voorbeeld moet zijn voor de jeugd. 

De vechtlust en houding op het veld van Vranjes zijn tot nu toe onbetwistbaar. Zijn gedrag naast het veld is niet aanvaardbaar en komt niet overeen met de houding, het beleid en de doelen van de Bosnische voetbalbond en het Bosnische elftal.

De Bosnische voetbalbond veroordeeld ondubbelzinnig alle vormen van verheerlijking van het facisme en zijn aanhangers. Zij brengen schade toe aan de federatie, het nationale elftal en het hele land. De prioriteit van iedere sportman moet zijn om te strijden tegen racisme, discriminatie, geweld en haatspraak. De Bosnische voetbalbond verwacht dat alle spelers van de nationale ploeg de ideeën van vooruitgang uitdraagt. Zij mogen de fundamenten waarop de eenheid en integriteit van de federatie is gebouwd niet vernielen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.