Anthuenis en Hendrikx geven aftrap

VRIJDAG, 30 NOVEMBER 2018, 09:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Voor de wedstrijd van zondag tegen Racing Genk nodigt Anderlecht Aimé Anthuenis en Marc Hendrikx uit. Rond de eeuwwisseling waren beiden succesvol bij zowel Racing Genk als Anderlecht.

Anthuenis loodste Genk in 1996 van tweede naar eerste klasse. Twee jaar later won hij de Beker van België en nog een jaar later maakte hij Genk voor het eerst landskampioen. Dat leverde hem een transfer naar Anderlecht op. Als coach van Anderlecht won hij in drie jaar tijd twee landstitels en twee Supercups. In 2000-2001 loodste hij paars-wit ook naar de tweede ronde van de Champions League. Dat jaar versloeg Anderlecht PSV, Dinamo Kiev, Manchester United, Lazio Roma en Real Madrid.

Hendrikx speelde van 1996 tot 2001 voor Genk. Hij won er twee keer de Beker van België en één landstitel. In 2001 haalde de coach zijn poulain naar Anderlecht. Vooral in zijn eerste seizoen in het Astridpark kende Hendrikx succes. In de twee jaar die volgden zat hij meestal op de bank. Na de landstitel in 2004 vertrok hij naar Lokeren. In totaal speelde Hendrikx 97 wedstrijden voor paars-wit waarin hij elf keer scoorde.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.