BeNeLiga voor U21?

ZATERDAG, 1 DECEMBER 2018, 10:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Het plan om de U21 van de eersteklassers te laten aantreden in de amateurcompetitie ligt in de prullenbak, dus denken de topclubs aan een andere manier om hun jongeren op een hoger niveau te laten voetballen. Volgens Jean Kindermans ligt het plan van een BeNeLiga voor U21 op tafel.

Het niveau van de huidige beloftecompetitie is veel te laag. De topclubs hadden graag gezien dat de U21 zouden aantreden in de (eerste) amateurliga, maar de amateurclubs veegden dit plan van tafel wegens te weinig compensaties. "We denken nu aan een BeNeLiga voor U21", aldus Kindermans, hoofd jeugdopleidingen bij Anderlecht. "Het plan zit nog in een embryonale fase, maar we gaan het verder bekijken."

"Iedereen wil dat onze beste jeugd langer biljft, maar dan moeten we hen een sportief project kunnen aanbieden. Matchen tegen Ajax, Feyenoord en PSV bieden mogelijkheden hiertoe."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.