"Vanhaezebrouck wordt gek van onze domme tegengoals"

ZATERDAG, 8 DECEMBER 2018, 13:39 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Zakaria Bakkali en David Henen voetbalden samen bij de jeugd van Standard. Beide waren bestempeld als Belgische voetbaltalenten en verhuisden al vlug naar het buitenland. Maar die periode verliep niet altijd van een leien dakje en ze kregen de stempel 'bad boys' opgeplakt. Beiden keerden ook in dezelfde periode terug naar België.

Bakkali en Henen komen morgen tegen mekaar uit. Hun wegen scheiden na de jeugd bij Standard maar ze bleven altijd vrienden. Van hun terugkeer naar België hebben ze nog geen moment spijt gehad: "Ik ben gelukkig in Brussel en heb hier mijn voetbalplezier teruggevonden", zegt Bakkali hierover.

Van zijn reputatie als bad boy is er ook in Brussel geen sprake: "Toen ik bij Anderlecht toekwam zie Vanhaezebrouck: ik hoorde zoveel roddels over jou. Na drie maand had hij die mening al bijgesteld: Zak, in feite ben je een engeltje", lacht Bakkali. 

Wie er morgen gaat winnen is afwachten al hoopt Bakkali natuurlijk dat de overwinning voor paars-wit is.
"Anderlecht wint met 2-1, maar Henen maakt wel een doelpunt voor Charlerloi. Of neen, misschien toch beter de nul houden, want Vanhaezebrouck wordt gek van de vele domme tegengoals die we pakken.”

Bron: HNB (Jürgen Geril)anderlecht-online forum