"Wil mijn carrière bij RSC Anderlecht afsluiten"

DONDERDAG, 13 DECEMBER 2018, 11:16 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Frank Boeckx voelt zich goed bij RSC Anderlecht. Al wil dat niet zeggen dat hij zich schikt in zijn rol als bankzitter. Maar hij gaat ook niet elke dag met een lang gezicht rondlopen op training: "Daar heeft niemand iets aan".

Boeckx hoopt wel dat hij misschien vanavond in doel mag staan tegen Zagreb. En dat zijn ploegmaats op het veld dan ook goesting hebben om zich te tonen. "Ik kan mij zeker nog opladen voor de wedstrijd van vanavond, ook al is het de laatste in Europa dit seizoen. Ik wil tonen dat ik het nog altijd waard ben om eerste keeper te zijn. Elke wedstrijd zal ik aanvatten alsof het een finale is."

"Als ik in doel sta vanavond hoop ik dat mijn ploegmaats de wedstrijd ook aanvatten alsof het een finale is. Toen ik de laatste keer in doel stond tegen Union, was dat niet echt het geval. Er was een gebrek aan goesting, motivatie en concentratie", aldus Boeckx.

Contractverlenging

Boeck ligt nog tot eind volgend seizoen onder contract bij paars-wit. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij daar graag nog enkele jaren bij doet. "De onderhandelingen daarover lopen maar we nemen onze tijd. Ik zal altijd de ambitie hebben om te spelen. In eerste plaats wil ik de club tonen dat ik fit ben na mijn hernia. Zoniet zou een verlenging beschamend zijn voor mezelf."

Met zijn 32 jaar is Boeckx ook zowat de oudste in de ploeg. "En op die manier ben ik ook een beetje de leider, al wil ik dat zelf niet echt. Maar ik ga mijn verantwoordelijkheden niet uit de weg. Ik geef de jongeren advies en tactische raad. Wat ze daarmee doen is aan hen. Als ik zie dat een speler hem niet voluit geeft op training dan word ik daar lastig van. Via een steekje zal ik dat ook laten weten aan die speler."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.