Kayembe: "Ik sluit uitleenbeurt niet uit"

ZATERDAG, 15 DECEMBER 2018, 22:25 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Tegen Dinamo Zagreb mocht Edo Kayembe nog eens opdraven. "Ik denk dat ik gedaan heb wat de coach van me vroeg", sprak de 20-jarige Congolees na afloop. Hij hoopt wel meer aan spelen toe te komen. "Het is niet altijd makkelijk om te zweven tussen de U21 en de A-ploeg."

"Soms zijn er lange periodes waarin ik amper wedstrijden speel en enkel train. Dat is niet evident", zo vertelt Kayembe over zijn situatie. Voor zijn ontwikkeling moet hij spelen op het hoogste niveau. Een uitleenbeurt in januari is dan ook een optie. "Ik sluit dit niet uit, maar we zien wel wat er gebeurt. Dit hangt ook af van Anderlecht, want mijn contract loopt nog 2,5 jaar."

In de voorbereiding was Kayembe één van de spelers die het meeste indruk maakten. Daarna volgde een terugval, waardoor hij in de competitie nog maar tien minuten speelde. In de beker mocht hij starten tegen Union en Europees speelde hij de laatste twee duels volledig. "Na de voorbereiding hoopte ik op een basisplaats", geeft Kayembe toe. "Maar ongeduldig zijn en aandringen heeft geen zin. Ik moest wachten op mijn kans."

"Ook Genk wilde me"

Anderlecht ontdekte Kayembe drie jaar geleden in Congo tijdens een toonwedstrijd voor jonge talenten. "Een scout van ging toonde ook interesse en sprak zelfs met mijn manager. Die zei dat ik beter voor Anderlecht koos. Als Franstalige zou ik daar beter aarden. De club ving me heel goed op."

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum