"Wintermercato wordt heel belangrijk"

MAANDAG, 17 DECEMBER 2018, 15:12 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Gilles De Bilde was deze voormiddag te gast voor een extra VTM-Nieuws omtrent het ontslag van Hein Vanhaezebrouck. De Bilde twijfelt of een nieuwe trainer het beter zal doen dan Vanhaezebrouck, want het spelersmateriaal is niet denderend. Daardoor zal de wintermercato heel belangrijk zijn voor paars-wit.

"RSC Anderlecht had onder Hein meer verlieswedstrijden dan winst, dus eigenlijk zag je het ontslag wel een beetje aankomen", zegt De Bilde, "Al denk ik dat niet alleen de coach daar mag op afgerekend worden, hij had nu eenmaal niet de kwaliteit in de spelerskern om mooi en dominant voetbal te brengen. Dat is deels Hein zijn fout, hij is de eindverantwoordelijke, maar deels werd hij niet gediend door de spelers die hij ter beschikking had en de mislukte transfers van deze zomer." Karim Belhocine neemt nu samen met Jonas De Roeck over tot de winterstop. Maar wie na de winterstop de ploeg ook onder zijn hoede krijgt, er moet een kwaliteitsinjectie zijn in de spelerskern.

"Deze kern is uitgeblust, bovendien zit je met een selectie zonder vertrouwen en zonder karakter. Met deze jongens nog iets op poten zetten en verwezenlijken is haast onmogelijk. De wintertransferperiode zal heel belangrijk worden, maar wintertransfers zijn niet altijd succesvol, en de prijzen zijn hoog", besluit De Bilde. 



anderlecht-online forum