RTBF: 'Cocu in pole position'

DONDERDAG, 20 DECEMBER 2018, 22:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Volgens de Waalse televisiezender RTBF beschikt Phillip Cocu momenteel over de beste papieren om de nieuwe coach te worden van Anderlecht. Cocu was tot eind oktober aan de slag bij Fenerbahçe. Daar kreeg hij zijn C4 na een gelijkspel tegen Anderlecht.

Als speler kende Cocu een rijke carrière bij onder meer PSV, Barcelona en het Nederlands elftal. In 2008, meteen na zijn spelerscarrière, ging hij aan de slag als assistent-bondscoach. Een jaar later deed hij hetzelfde bij PSV. Tot 2012 bleef hij beide functies combineren.

Na een kort intermezzo als interim-coach (hij won toen wel de Nederlandse Beker) en een seizoen als hoofdcoach van het oudste jeugdelftal van PSV begon Cocu in 2013 bij PSV aan zijn eerste opdracht als hoofdcoach. Hij zou dit vijf seizoen blijven en veroverde drie landstitels. 

Afgelopen zomer nam Cocu afscheid van PSV en trok hij naar Fenerbahçe. Dat werd geen succes en een gelijkspel tegen Anderlecht in de Europa League was de druppel die de emmer deed overlopen. Sindsdien zit Cocu zonder club.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.