Cobbaut: "Gewoon klote"

ZATERDAG, 22 DECEMBER 2018, 22:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Elias Cobbaut wond er na de wedstrijd tegen Moeskroen geen doekjes om: "Vanaf de eerste minuut grinta tonen en vechten voor elke bal, dat misten we", aldus de verdediger. "En als we op achterstand komen, gaan de hoofden naar beneden."

"Zoals iedereen zag, was onze eerste helft niet goed. Daar verliezen we de wedstrijd", zo vertelt Cobbaut voor de microfoon van Sporza. "We moeten het beter aanpakken: vanaf de eerste minuut grinta tonen en vechten voor elke bal. Dat misten we de eerste helft. Waarom het niet lukte? Daar heb ik geen verklaring voor. Want op training was die grinta en scherpte er wel."

Cobbaut erkent dat de Moeskroen-spelers te weinig in de weg gelegd werd bij de eerste twee doelpunten. "We lieten te veel ruimte in de eerste helft. Na de rust was het beter, maar toen was het te laat. Wat er tijdens de rust gezegd werd? Dat het gewoon klote was. Meer valt daar niet over te zeggen."

Zit er angst in de ploeg? "Dat kan. Als we een doelpunt tegen krijgen, gaan de hoofden naar omlaag. We moeten kritisch zijn voor onszelf en ons hoofd omhoog houden. Het is niet omdat je 1-0 achter komt, dat je de wedstrijd niet meer kan winnen."

Anderlecht voetbalde vanavond in een 4-4-2, iets wat onder Hein Vanhaezebrouck amper tot niet gebeurde. "Maar dat speelde niet mee. Iedereen voetbalde al wel eens in dit systeem en iedereen stond op zijn positie, behalve Najar. Iedereen was gefocust om dit te spelen."

Nog een wedstrijd en dan gaat de winterstop in. "Ik wil die match nog graag spelen. Iedereen moet gefocust zijn, want we hebben allemaal iets goed te maken tegenover de supporters en de club Anderlecht."

Voor Cobbaut was het zijn eerste volledige wedstrijd na vier maanden blessureleed. "Ik ben blij dat ik terug ben na zo'n zware blessure. Maar je keert liever terug wanneer de ploeg in een goede flow zit en wedstrijden wint."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.