Geen nieuw stadion in Neerpede

DINSDAG, 25 DECEMBER 2018, 09:04 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Toen Marc Coucke RSC Anderlecht overnam droomde hij meteen van een nieuw stadion. En als het even kon, in Neerpede. Zijn woorden waren toen nog niet koud en er kwam tegenkanting van alle kanten. Michael Verschueren is nu duidelijk: "Er komt geen nieuw stadion in Neerpede."

"Neerpede als stadionlocatie is voor mij van de baan", zegt Verschueren in Bruzz, "Burgemeester Eric Tomas was er als de kippen bij om dat plan te boycotten. We moeten het natuurgebied respecteren. We zullen de vijver niet zomaar dichtgooien om er een stadion te zetten."

"Het is mijn droom om ooit een grote Europese finale te spelen met RSC Anderlecht. Waar, dat moeten we nog bekijken. In België moet je heel wat stappen doorlopen om een groot bouwproject van de grond te krijgen, kijk maar naar het Eurostadion. Je moet overleggen met alle beleidsniveaus, een consensus is moeilijk."

Er is al vaker gesproken om het huidige stadion te renoveren en uit te breiden: "Ik weet niet of dat echt een optie is, we willen twee keer meer supporters lokken. Maar we mogen die mogelijkheid ook niet volledig afschrijven en beide opties naast elkaar leggen. Het huidige uitbreiden of een compleet nieuw stadion ergens in Brussel, buiten Anderlecht. Maar dat is voor later. Er ligt hier momenteel nog heel wat ander werk te wachten", aldus Verschueren.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.