"Anderlecht moet dringend weer meetellen op Europees niveau"

DINSDAG, 25 DECEMBER 2018, 09:17 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Michael Verschueren heeft als doel om RSC Anderlecht weer groot te maken op Europees niveau. Hij wil niet persé om de twee jaar een Belgische titel pakken zoals zijn voorganger Herman Van Holsbeek dat deed. "Maar pas op, mijn respect voor Herman is groot".

"Ik wil vooral ambitieuze zijn op Europees niveau, het merk Anderlecht groter maken in het buitenland. Mijn respect voor Herman is groot, hij werd om de twee jaar kampioen. Maar ik ben niet bezig met één titel pakken om de twee jaar. Ik wil internationale jeugdscholen opzetten en zo zusterclubs creëren in het buitenland. Op termijn kunnen we zo de beste spelers naar de club halen", legt Verschueren zijn ambitie uit. 

"Want geloof mij, Anderlecht heeft echt zijn way of playing. Net zoals Ajax die heeft. Twee jaar geleden waren we met onze min 15-jarigen in Texas. Het kleinste verschil in de wedstrijden met de Amerikaanse tegenstanders was geloof ik twintig doelpunten. De ouders van de plaatselijke spelertjes waren diep onder de indruk. ‘This is insane,’ zeiden ze. We hebben de kennis, we moeten ze ook gebruiken en exporteren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.