Kums: "Dit hadden we nodig"

VRIJDAG, 28 DECEMBER 2018, 09:43 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sven Kums was de motor van de ploeg gisteren. Ook hij is blij dat RSC Anderlecht met een toch wat positief gevoel de winterstop kan ingaan dankzij de overwinning. Kums liet ook niet na om Karim Belhocine de nodige lof toe te gooien: "Hij heeft een hele week op ons ingepraat en vertrouwen gegeven."

"Dit hadden we nodig", is Kums eerlijk, "We moesten absoluut nog eens winnen. En de manier waarop maakt mij heel tevreden. We voetbalden met durf, wat niet evident was na de laatste nederlagen. Dat is te danken aan Belhocine. Een hele week is hij ons blijven motiveren, hij heeft op ons ingepraat en ons vertrouwen gegeven. Dat was nodig in de huidige situatie. Karim heeft moeten overnemen in heel moeilijke omstandigheden en hij heeft dat ongeloofllijk goed gedaan."

Volgende week dinsdag gaat de wintermercato van start. RSC Anderlecht heeft al meermaals gezegd dat het dan de nodige kwaliteitsinjectie wil doen. Volgens Kums is dat niet echt nodig als de ploeg maar wat meer in zichzelf durft te geloven.

"Er zit kwaliteit in deze groep, alleen is dat er door omstandigheden nog niet echt uitgekomen. Als we de komende wedstrijden aanvatten met de les van deze wedstrijd in ons hoofd, is dat al een goede start. We moeten meer in onszelf geloven en durven vooruit spelen. Dan is er met deze ploeg best wel veel mogelijk", aldus Kums.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.