Martinez: "In nabije toekomst verwacht ik veel van Dimata"

MAANDAG, 31 DECEMBER 2018, 14:26 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Roberto Martinez is wild van Landry Dimata. Dat vertelt hij vandaag in Het Laatste Nieuws. "Dimata straalt een enorme persoonlijkheid uit op het veld", zo zegt Martinez. Maar waarom riep hij de Anderlecht-spits dan nog niet op? Ook dat heeft een reden.

"Dimata is een ander type spits dan Lukaku, Benteke, Batshuayi en Origi", aldus Martinez. Volgens de bondscoach was hij al onder de indruk van Dimata toen die nog voor Oostende speelde. Dat hij bij Wolfsburg amper speelde, vindt Martinez niet erg. "Daardoor kon hij groeien als mens."

"Dimata voetbalt negentig minuten met de wil om het verschil te maken", looft de bondscoach de Anderlecht-spits. "Hij straalt een enorme persoonlijkheid uit op het veld. In de toekomst verwacht ik veel van hem."

Toch haalde Martinez Dimata nog niet bij de A-kern, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Vanaken en Trossard. "Ik vind dat ik een speler van de U21 pas kan oproepen als zijn verhaal daar afgelopen is. Een speler is er niet mee gebaat dat ik hem eens oproep en hij daarna terug naar de U21 moet. Na het EK van komende zomer heeft Dimata het volledige traject bij de U21 afgelegd."

Bron: Het Laatste Nieuws (Stephan Keygnaert, Niels Poissonnier)anderlecht-online forum