Jol bovenaan het nieuwe verlanglijstje

WOENSDAG, 2 JANUARI 2019, 09:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Na het definitief afhaken van Phillip Cocu prijkt Martin Jol nu bovenaan het verlanglijstje van Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad voerde paars-wit de voorbije dagen meerdere gesprekken met de Nederlandse coach.

Oud-voetballer Jol begon zijn loopbaan als hoofdcoach in 1996 bij Roda JC. In zijn eerste seizoen won hij meteen de Nederlandse Beker. Na twee jaar stapte hij over naar RKC. In Waalwijk bleef Jol zes jaar en boekte hij mooie resulaten. Hij loodste de club met het kleinste budget uit de Eredivisie naar naar mooie klasseringen in de middenmoot en in 2001 greep hij net naast Europees voetbal. Het leverde Jol wel prijs van 'trainer van het jaar' op.

In de zomer van 2004 maakte Jol de overstap van het kleine RKC naar het grote Tottenham Hotspur. Ook Frank Arnesen trad die zomer in dienst bij de Spurs. Jol begint er als assistent van de Fransman Jacques Santini, maar in november neemt Jol over wanneer die ontslagen wordt. Ook bij Tottenham schrijft Jol een succesverhaal. In 2006 en 2007 leidt hij de Spurs naar Europees voetbal en hij behaalt de hoogste eindnotering sinds 1990. Na een tegenvallende start van het seizoen 2007-2008 wordt Jol eind oktober 2007 ontslagen.

Na Tottenham gaat Jol in de zomer van 2008 aan de slag bij Hamburg. Met de Duitse club bereikt hij de halve finales van de Europa League en een vijfde plaats in de Bundesliga.

Na amper één jaar Duitsland tekent Jol bij Ajax. In zijn eerste seizoen wint hij de Nederlandse beker en eindigt hij als tweede in de competitie. In augustus loodst hij Ajax voor het eerst sinds lang nog eens naar de poules van de Champions League. In december 2010 bood Jol zijn ontslag aan nadat er al enige tijd onrust heerste rond de club.

In de zomer van 2011 ging Jol aan de slag bij Fulham. In zijn eerste seizoen loodste hij de club naar een negende plaats in de Premier League, het jaar erop naar een twaalfde. Fulham verlengde daarop het contract van Jol, maar in zijn derde seizoen kreeg hij begin december 2013 de bons. 

Na ruim twee jaar zonder voetbal ging Jol in februari 2016 aan de slag bij Al-Ahly in Egypte. Hij won er de landstitel, maar diende in augustus al zijn ontslag in. Sindsdien zit de intussen 62-jarige Nederlander zonder club.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.