Rutten: "Tegen Anderlecht zeg je geen neen"

MAANDAG, 7 JANUARI 2019, 11:26 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Het doel van Fred Rutten met RSC Anderlecht is duidelijk: zo snel mogelijk een ploeg met vertrouwen op het veld sturen én resultaten behalen. De coach gaat nu eerst en vooral gebruik maken van de winterstage om spelers en staf te leren kennen. Verder zei hij dat het een eer is om voor Anderlecht te mogen werken. 

Waarom Rutten de uitdaging met RSC Anderlecht wil aangaan ?

"Tegen Anderlecht zeg je geen neen. Het is voor mij dan ook een eer om voor deze club te mogen werken. Want Anderlecht is een grote club, zowel in België als in Nederland. Het is dan ook een enorme uitdaging om met deze club aan de slag te gaan."

Rutten beseft dat hij bij paars-wit heel wat werk voor de boeg heeft.

"Ik wil nu eerst kennis maken met spelers en staf, daarvoor is straks samen op de bus stappen richting winterstage ideaal. Nadien is het tijd om een analyse te maken om dan terug resultaten te behalen. Ik wil opnieuw een groep met vertrouwen het veld opsturen. Een topclub zoals Anderlecht moet zo snel mogelijk weer aan het front verschijnen. We moeten zo snel mogelijk terug weer aanknopen met de top drie en de afstand met competitieleider verkleinen."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum