Ja-Nee: Moet Anderlecht Kara een nieuwe kans geven?

WOENSDAG, 9 JANUARI 2019, 23:49 - WauteRSCA
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Het ziet er steeds meer naar uit dat Kara Mbodj terugkeert naar Anderlecht. Moet paars-wit hem een nieuwe kans geven of niet? Eén redactie, zes meningen.
 

Ja: Kara moet de nieuwe leider van de defensie worden

Anderlecht heeft het dit seizoen verschrikkelijk moeilijk om de nul te houden. Hoewel hij zeker niet de meest academische voetballer is, zou Anderlecht de (kopbal)sterke Kara best kunnen gebruiken.

De Senegalees heeft zowel voor Anderlecht als voor Genk bijna honderd wedstrijden op de teller en kent de Belgische competitie dus door en door. Hij is geen koorknaapje, maar zo lopen er momenteel al te veel rond op Anderlecht.

Hoewel ze allebei rechtsvoetig zijn, zou er wel eens muziek kunnen zitten in een duo met Sebasitaan Bornauw Die laatste zou het gebrek aan voetballend vermogen van de Senegalees kunnen compenseren. Kara zou dan weer de jonge verdediging (met geregeld Elias Cobbaut en Alexis Saelemaekers op de backs) kunnen sturen.

Ja: Laat hem maar vechten voor zijn plaats

Aangezien Nantes Kara terugstuurde, moet het wellicht een deel van zijn –royale- salaris blijven betalen. De kans dat er een club op dit moment miljoenen op tafel wil leggen voor Kara lijkt eerder klein en een nieuwe uitleenbeurt zonder verplichte aankoopoptie is gewoon het probleem zes maand opschuiven.

De Afrika Cup wordt dit jaar in juni gespeeld in plaats van januari/februari. Kara kan dus meteen aansluiten bij de groep. Laat hem de komende weken maar vechten voor een basisplaats bij Anderlecht en een plekje in de Senegalese selectie en een transfer deze zomer. Deels op kosten van Nantes, uiteraard.

Als een fitte Kara zich gedraagt, zal hij snel een basisplaats veroveren en een meerwaarde vormen voor Anderlecht. Het is een risico, maar dat is zowat elke transfer in januari.

Ja: Maar er moet nog een extra verdediger bij

Anderlecht telde de afgelopen maanden zeven centrale verdedigers. Antonio Milic en Ognjen Vranjes zijn gebuisd, Abdoul Karim Danté en Hannes Delcroix mogen al dan niet tijdelijk andere oorden opzoeken. James Lawrence en Boubacarr Sanneh krijgen nog het voordeel van de twijfel. Bornauw is als enige geslaagd.

Als Anderlecht er in slaagt om Milic en Vranjes van de hand te doen, mag er naast Kara dus ook nog gerust een linksvoetige verdediger bij. Als het even kan eentje met een pass in de voeten.
In dat geval heeft Fred Rutten naast Lawrence ook twee fysiek sterke en twee voetballend sterke verdedigers om gezien de wedstrijdsituatie het ideale duo of trio achterin te vormen.

Nee: Nutteloos met oog op volgend seizoen

Anderlecht is deze zomer een nieuwe, jonge kern beginnen bouwen. Natuurlijk moeten er deze winter ervaren spelers bijkomen, maar dan wel jongens die ook volgend jaar nog voor Anderlecht willen spelen. Als Kara zou slagen, kan je er van op aan dat hij deze zomer opnieuw wil vertrekken.

Op korte termijn kan Kara misschien een oplossing bieden, maar op middellange termijn zorgt die enkel voor problemen.

Nee: Ander profiel nodig

Anderlecht haalde de dure Sanneh als opvolger van Kara en lijkt de Gambiaan nog niet af te willen afschrijven. Een –rechtsvoetig- duo Sanneh-Kara komt voetballend gewoon veel te kort en is wellicht niet aan de orde.

Anderlecht heeft deze maand vooral een nieuwe linksvoetige verdediger nodig. Milic viel door de mand en mag vertrekken. Lawrence is een degelijke stand-in, maar komt nog te kort voor een basisplaats.

Nee: Kara zijn paars-witte tijd is voorbij

Kara is in het verleden belangrijk geweest voor paars-wit, maar zijn toekomst ligt elders. Hij wordt nu al het hof gemaakt door Turkse clubs die belachelijke nettolonen kunnen betalen en die interesse zal naar het eind van de maand toe enkel nog pieken.

Zelfs als Kara vandaag zegt dat hij bij Anderlecht wil blijven, kan dat morgen weer omslaan. Kara is op vele vlakken een risicopatiënt en Anderlecht is te ziek om zo iemand als redder in te lijven.

Wat vinden jullie? Reageren kan ook nog steeds via onze webpoll.
 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum