Oostende: "Anderlecht kan niet onder Nkaka uit"

DONDERDAG, 10 JANUARI 2019, 09:28 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Voor KV Oostende is het klaar en duidelijk: Aristote Nkaka trekt komende zomer naar Anderlecht. "Het ligt contractueel vast dat hij in de zomer eigendom wordt van Anderlecht. Paars-wit kan daar niet onderuit", stelt sportief directeur Hugo Broos van de kustploeg.

In augustus bereikten Anderlecht, Oostende en Nkaka een akkoord over een transfer. Niet met onmiddellijke ingang. Nkaka zou nog een jaar in Oostende blijven om te rijpen. Dit seizoen haalt de middenvelder echter niet zijn niveau van voorheen. Volgens bepaalde berichten zou Anderlecht hem nu niet meer hoeven.

Maar voor Broos kan van een verscheuren van het contract geen sprake zijn. Nkaka trekt na dit seizoen naar Anderlecht. "Ze mogen hem dan verkopen of uitlenen. Onze speler is hij dan niet meer", aldus Broos, die aangeeft dat Nkaka de laatste tijd wel weer beter aan het spelen is. "In het begin van het seizoen bakte hij er niets van, maar nu toont hij zich weer. Of hij het niveau heeft voor Anderlecht? Dat moet hij zelf bewijzen."

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum