FT: Anderlecht klopt Hoffenheim met 3-2

VRIJDAG, 11 JANUARI 2019, 15:22 - D.A.B.

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt vandaag zijn eerste oefenwedstrijd onder nieuwe trainer Rutten. De tegenstander is het Duitse Hoffenheim. De wedstrijd is live te volgen via het YouTube kanaal van de Duitse club en ook hier houden we jullie op de hoogte bij belangrijke gebeurtenissen.

0-15': Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd was paars-wit duidelijk de betere ploeg. Anderlecht had totale controle en met veel balbezit. Daarenboven zorgde paars-wit voor hoge en agressieve pressing, met een actief coachende Rutten. In balbezit zagen we een hoge balcirculatie. Na een paar kansjes resulteerde dit in de openingsgoal na 13 minuten: Dimata knalde het leer van net buiten de zestien in de rechteronderhoek. Kort daarna werd de score bijna verdubbeld met een kopbal. Achterin lijkt de nodige stabiliteit echter nog niet aanwezig. Het weinige gevaar van de Duitsers resulteerde wel een tweetal keren in een penibele situatie, vooralsnog zonder erg.

15-30': Het spelbeeld blijft grotendeels hetzelfde, met een dominant Anderlecht dat regelmatig de diepgang zoekt en verschillende kansen afdwingt. Kort voor het half uur resulteerde een knappe combinatie tussen Trebel en Najar in een penaltyovertreding. Dimatas elfmeter, links op halve hoogte, werd echter gered door de keeper. Kort daarna volgde nog een vrije trap in de muur en een uitstekend schot net over doel. Hoffenheim is inmiddels gereduceerd tot tien man (rood voor Hoogma) en moest ook al eens noodgedwongen wisselen wegens een blessure.

30-40': Anderlecht lijkt veel energie verbruikt te hebben in het eerste half uur en laat nu de teugels wat vieren, zonder de controle echt uit handen te geven. De wedstrijd is meer in evenwicht met wat kansen een beide kanten. De paars-witte verdediging oogt echter nog steeds niet altijd even scherp. Na kopbaldoelpunt, op een corner voor de Duitsers, kwamen de bordjes dan ook weer gelijk.

40-45': De wedstrijd is nu in evenwicht, ondanks het feit dat Hoffenheim met tien op het veld staat. Kansen zijn er aan beide zijden, waarbij Anderlecht het nu ook geregeld op de omschakeling probeert. De gevaarlijkste kans was nog voor onze oosterburen met een vrije trap van net buiten de zestien. Zowel de vrije trap als de herneming werden echter afgeblokt. Rust: 1-1.

46': De tweede helft gaat van start.

46-55': Anderlecht is opnieuw dominant uit de kleedkamer gekomen en kampeert rond de zestien van de tegenstander. Er komen ook een aantal kansjes. Maar de verdediging blijft het zorgenkind: één tegenstoot van de Duitsers is meteen dodelijk. Hoffenheim zet een snelle omschakeling op en snijdt door het hart van de verdediging. De bal wordt vanop de rand van de zestien, zonder echte tegenstand, binnen geschoven.

55-65': De controle ligt nog steeds bij de Belgische recordkampioen, maar de achterstand is nog steeds een feit. Bijna elke aanval komt vanop rechts. De meest noemenswaardige is een leuke één-twee met Dimata als bijna-afwerker. De Duitser gooien echter hun hoofd voor elke aanval. Na 64 minuten wordt dan de halve ploeg vervangen.

66':De massale wissel heeft blijkbaar voor de nodige verwarring gezorgd. Nog geen minuut later hangen de bordjes namelijk weer gelijk dankzij een kopbaldoelpunt van Santini. Of was het toch Gerkens, die nog net voor de lijn zijn hoofd tegen de bal zet?

67-70':Het gaat snel nu. Eerst komt ook Kara op het veld voor Sanneh en een minuutje later zorg Bakkali voor de voorsprong met een mooie solo. De Belgische Marokkaan dribbelt zich voorbij de verdediging en werkt met een enig mooi banaanschot af: 2-3, Anderlecht weer op voorsprong.

70-80': De wedstrijd kabbelt nu rustig naar zijn einde, met een nog steeds aandringend Anderlecht. Echt grote kansen zijn er evenwel niet meer geweest. De beste was nog een te centrale kopbal na een corner. Bakkali is ondertussen, onder applaus, opnieuw gewisseld voor Saief. Bakkali was echter tijdens de rust pas ingevallen. Een echt spoor van een blessure was echter niet te bespeuren.

80-85': Doku rolt de volledige Duitse verdediging in zijn eentje op, komt alleen voor de keeper, maar knalt dan recht op Balumann (keeper). Dit had sowieso de 4-2 moeten zijn.

85-90': Een slotoffensief van Hoffenheim komt er niet meer. Ze zijn echter nog gevaarlijk op één fase: knullig balverlies achteraan gooit het volledige centrum van de verdediging open. Kara kan in eerste instantie nog terugkomen en het schot afblokken. De herneming gaat wel binnen maar wordt afgekeurd voor buitenspel. Anderlecht wint zo met 3-2.

Eindstand: 3-2
Doelpunten:15' Dimata (1-0), 40' Hübner (1-1), 55' Brenet (1-2), 66' Gerkens (2-2), 69' Bakkali (3-2)

Anderlecht: Didillon (64’ De Jong); Appiah (46’ Saelemaekers), Sanneh (70’ Kara), Milic (64’ Delcroix), Cobbaut (64’ Obradovic); Kayembe (64’ Musona), Trebel (64’ Lawrence), Kums (64’ Gerkens); Najar (46’ Bakkali (77’ Saief)), Dimata (64’ Santini), Amuzu (64’ Doku)
Hoffenheim: Balumann, Brenet, Nordveit, Bittencourt, Amiri, Hübner, Vogt, Hoogma, Kramaric, Szalai en Wähling

Rood: 30' Hoogma