Cobbaut: "Hou van de aangename aanpak van Rutten"

ZATERDAG, 12 JANUARI 2019, 14:00 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Gisteren speelde RSC Anderlecht zijn eerste oefenwedstrijd onder leiding van Fred Rutten. Elias Cobbaut is aangenaam verrast door de aanpak van de Nederlandse coach. 

"Het was een goede wedstrijd", zegt Cobbaut, "Eentje met veel balbezit en waar we domineerden. Spelen met een viermandsdefensie ging heel goed. Al probeer ik mij altijd aan te passen aan de speelstijl van de coach."

"Rutten is een heel sociale coach, hij praat veel. Ik hou wel van die aangename aanpak. Dat heb ik als speler nodig. Hij heeft ook de tijd genomen om met iedereen te praten, iedereen heeft zijn hart kunnen luchten."

Cobbaut was lange tijd out met een enkelblessure: "Dat was een frustrerende periode vooral omdat ik de ploeg niet kon helpen. Maar het is voor iedereen een moeilijke en zware periode geweest. Maar het kan alleen maar beter gaan nu en ik ben ook heel blij dat ik terug ben. De titel opgeven wil ik nog niet, in de play-offs kan alles nog. Ik heb er vertrouwen op dat het seizoen nog tot een goed einde kunnen brengen. We moeten blijven vechten."

Bron: sporza.beanderlecht-online forum