Kara: "Ik ben terug thuis"

ZATERDAG, 12 JANUARI 2019, 18:40 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Kara Mbodji heeft één opdracht voor de komende maanden: de leider zijn waar RSC Anderlecht zo nood aan heeft. Die rol ziet de Senegalees helemaal zitten en al helemaal bij paars-wit, bij zijn "familie", zoals hij zelf zegt. 

"Dit is mijn familie, ik kom terug naar huis en dat doet deugd", zegt Kara.

De Senegalees geeft toe dat hij in Frankrijk nooit echt zijn draai heeft gevonden: "Ik heb er veel gepraat met het bestuur van Nantes. Ik wilde er weg, maar zij hadden mij nodig en lieten mij niet vertrekken. Bovendien wil ik spelen, dat was de voornaamste reden om te vertrekken. Die beslissing lag al een tijdje vast. Wat er eerder deze week voorgevallen is met de coach van Nantes heeft niets te maken met mijn vertrek."

Ook vanuit Frankrijk bleef Kara RSC Anderlecht volgen: "En het deed pijn toen ik zag hoe moeilijk ze het hadden, ik ben aan deze club gehecht. De club heeft een positieve leider nodig, iemand die op en naast het veld het voorbeeld geeft. We moeten ons nu focussen op de tweede helft van het seizoen. Alles gebeurt via het collectief. Met mijn ervaring zal ik de jongeren begeleiden."

Bron: sporza.beanderlecht-online forum