Verschueren: "Platform gemaakt voor makelaars"

ZONDAG, 13 JANUARI 2019, 09:48 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De transferperiode is nu bijna twee weken bezig. RSC Anderlecht wil nog enkele versterkingen en dat is ook de makelaars niet ontgaan. Michaël Verschueren krijgt dagelijks meerdere berichten via alle kanalen. Teveel, daar werkt paars-wit aan een platform waar alle makelaars terecht kunnen. 

Doel is om een administratief vereenvoudigingsproces in gang te steken waar de makelaars zich kunnen registeren. "Nu krijgen we via allerhande digitale kanalen berichten van makelaars, dat is niet professioneel. Het is te veel en te divers om op alles te kunnen antwoorden. In hun eigen belang hebben we beslist om een platform te bouwen, dat hen toelaat om zich te registreren. Het is belangrijk voor ons om te weten met wie we zaken doen, zeker met "Propere Handen" in het achterhoofd", legt Verschueren uit. 

"Alle info wordt automatisch verwerkt", gaat de sportief manager verder, "Waar de scouting dan ook rapporten kan aan toevoegen. Nadien kunnen we dan advies inwinnen om daarna de makelaars te kunnen antwoorden. Iedere makelaar moet zich registreren in België. Als ze met die licentie in orde zijn gaan wij er ook vanuit dat ze in orde zijn. 

Mag Mogi Bayat zich registreren? "Dat mag hij altijd proberen. Ik heb een duidelijk statement gemaakt, maar niet alleen naar hem. We werken niet met de mensen die in verdenking staan. Mochten ze verschoond worden, dan kunnen we eventueel wel nog met hen werken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.