Arnesen: "Ik hou er niet zo van om over gerichte profielen te praten"

MAANDAG, 14 JANUARI 2019, 11:03 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Net al Fred Rutten en Pär Zetterberg heeft ook Frank Arnesen pas echt kennisgemaakt met de groep tijdens de winterstage. Alle bestuursleden van de sportieve cel waren aanwezig in Spanje, uitgenomen Luc Devroe die thuis zit met een complexe enkelbreuk. De rest heeft de voorbije week de zwaktes en sterktes van de groep leren kennen.

Dé aangename verrassing in Spanje was de terugkeer van Kara Mbodji. De Senegalees is de leider in de kleedkamer waar Anderlecht nood aan heeft en bovendien kent hij de Belgische competitie.

"We hadden een leider nodig en liefst eentje met ervaring. Dat is de reden waarom we Kara hebben teruggehaald", licht Frank Arnesen toe. 

Welke versterkingen komen er nog ?

Arnesen, Rutten,  Michaël Verschueren en Marc Coucke zaten al eens samen in de loop van vorige week. Echte beslissingen vallen er normaal pas deze week. "Het is de trainer die uiteindelijk zal beslissen welke profielen hij nog nodig heeft", zegt Arnesen, specifieke namen wil hij echter niet noemen, "Ik hou daar niet zo van om namen van spelers of profielen te laten vallen."

Normaal worden er ook een aantal vertrekkers verwacht, maar ook daarover laat de Deen niet in zijn kaarten kijken. Het lijkt erop dat hij toch nog met een vrij ruime kern richting play-offs wil gaan en er dus weinig vertrekkers zullen zijn deze wintermercato.

"We hebben nog drie weken de tijd alvorens de wintermercato erop zit. We moeten dus nog niet direct beslissen over eventuele vertrekkers, maar ik denk dat er dat weinig zullen zijn."Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum