Saelemaekers: "Rutten gaf jonge spelers direct vertrouwen"

MAANDAG, 14 JANUARI 2019, 11:47 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Vanavond wordt RSC Anderlecht opnieuw op Belgische bodem verwacht. Alexis Saelemaekers heeft de voorbije week kunnen kennis maken met nieuwe coach Fred Rutten en het gevoel is positief. De voorbije stageweek heeft deugd gedaan aan de hele groep.

"Ik heb veel geleerd de voorbije stage", zegt Saelemaekers, "Er is een nieuwe trainer met nieuwe richtlijnen. We moeten ons direct aanpassen aan zijn ideeën en weten wat er in zijn hoofd omgaat, wat hij van ons verwacht. Het eindresultaat van de stage is positief. De trainer heeft de jongeren onmiddellijk gerustgesteld en vertrouwen gegeven. De spelers die wat minder aan spelen toekwamen weten ook dat ze een nieuwe kans krijgen met de komst van de nieuwe trainer. We beginnen allemaal opnieuw vanaf nul. En dat is ook belangrijk voor diegene die titularis waren. Zij moeten nu opnieuw bewijzen dat ze hun plaats waard zijn."

Rutten gaat meestal voor een 4-3-3. Ook daar zal Saelemaekers opnieuw zijn draai moeten vinden

"Ik geef toe dat ik liever wat hoger speel. Op die positie ben ik ook opgeleid bij de jeugd. Maar het is voor mij even belangrijk om te bewijzen dat ik ook op de rechtsachter uit de voeten kan. Dat is ook de positie waar de coach mij momenteel zet. Ik moet dus ook op die positie slagen, dat is belangrijk voor mijn persoonlijke carrière."

Zondag herneemt RSC Anderlecht in een uitverkochte Ghelamco Arena

"Iedereen weet dat het belangrijke wedstrijd zal worden, daar is de hele groep zich van bewust. We moeten ons bewijzen en aanvallen enkel op die manier kunnen we de tweede seizoenshelft goed starten", aldus nog Saelemaekers.

Bron: rtbf.beanderlecht-online forum