Teodorczyk: "Niemand zei me dat ik weg moest"

MAANDAG, 14 JANUARI 2019, 15:05 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS In de Poolse pers komt Lukasz Teodorczyk nog eens terug op zijn vertrek bij Anderlecht van afgelopen zomer. De spits is niet blij met hoe de zaken toen gelopen zijn. "Spelers met een hoog loon moesten vertrekken. Maar niemand kwam me iets zeggen."

Door het WK sloot Teodorczyk later aan bij de groep. "Toen ik terug kwam, moest ik individueel trainen. In de pers verscheen er dat ik moest vertrekken. Toen ik hier vragen over kreeg, zei ik dat ik gewoon zou blijven. Dat was toen ook de waarheid", zo vertelt Teodorczyk in Przeglad Sportow.

Anderlecht zag het blijkbaar anders, maar dat wist Teodorczyk niet. "Het probleem was dat er een nieuw bestuur gekomen is en met hen een nieuwe politiek: de spelers die veel verdienden, moesten vertrekken. Ik dus ook. Alleen vertelde niemand mij dat. Noch de voorzitter, noch de sportief directeur riep me hem zich om dit mee te delen. Zo gingen de weken voorbij."

"Zo'n behandeling verdiende ik niet"

Intussen had Anderlecht met Dimata en Santini twee nieuwe spitsen gehaald en die schoten stevig uit de startblokken. "Na een tijdje sprak ik met de coach en die zei me geduld te hebben. Dat de nieuwe spitsen scoorden, speelde in zijn kaart. Hij houdt niet van mensen met een andere mening. De voorzitter vertelde intussen in de media dat ik maar derde keuze zou zijn en het voor iedereen het beste was dat ik vertrok. Maar ook nu vertelde niemand me dat persoonlijk."

De gebrekkige communicatie zit Teodorcyk hoog. "Ik heb heel wat belangrijke doelpunten gemaakt voor Anderlecht. Zo'n behandeling verdiende ik toch niet? Voor het WK kreeg ik verschillende mooie aanbiedingen, maar mocht ik niet weg. Wat later duwden ze me recht naar de uitgang. Bij Udinese verdien ik nu een stuk minder, maar dat is niet het belangrijkste."

Verontschuldigingen bij Club-fans

In zijn periode bij Anderlecht zorgde Teodorczyk al eens voor controverse. "Dat ik afwezig was op de Gouden Schoen, was een gevolg van slechte communicatie. Ik was toen naar Polen. Toen ik het vernam, was het al te laat. En bij die middelvinger tegen Club Brugge liet ik me provoceren. Die fans beledigden ons, spuwden en gooiden met bier. Daar werd uiteraard niet over geschreven. Maar ik reageerde overdreven en wil me daarvoor excuseren."

Een succes is zijn transfer naar Udinese nog niet. Teodorczyk staat intussen al drie maanden aan de kant met een hernia. "Eerst behandelde Udinese me, maar de pijn bleef. Ik liet me dan maar opereren in Polen bij een arts die ik al lang ken en volledig vertrouw." Volgende week keert Teodorczyk terug naar Udine. Wanneer hij speelklaar is, is nog niet duidelijk.

 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum