'Anderlecht praat met Oostenrijker Zulj'

DINSDAG, 15 JANUARI 2019, 11:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens berichten uit Oostenrijk is Anderlecht in gesprek met Peter Zulj. De 25-jarige Zulj is een nummer tien die het afgelopen jaar volledig ontbolsterde. Hij schopte het tot Oostenrijks international en geniet ook interesse uit Italië.

Na een sterk seizoen 2016-2017 bij SV Ried trok Zulj in de zomer van 2017 naar de Oostenrijkse topclub Sturm Graz. Hij ontpopte er zich meteen tot een dragende figuur. In anderhalf seizoen Sturm Graz speelde hij in de competitie vijftig wedstrijden. Daarin scoorde hij dertien keer en leverde hij maar liefst 21 assists. In het seizoen 2017-2018 werd hij uitgeroepen tot beste speler van Oostenrijk. 

In maart 2018 debuteerde Zulj voor de nationale ploeg. Sindsdien was hij steeds van de partij: In de Nations League was hij drie keer basisspeler en één keer invaller.

Sturm Graz staat in Oostenrijk in de middenmoot, dus wil Zulj hogerop. De voorbije dagen werd hij gelinkt aan het Italiaanse Empoli, maar nu zou Anderlecht de dans leiden. Vandaag zou paars-wit spreken met het management van Zulj, wiens contract nog anderhalf jaar doorloopt. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op vier miljoen euro.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.