Rutten: "Spelers en staf leren kennen"

VRIJDAG, 18 JANUARI 2019, 15:23 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS De eerste twee weken van Fred Rutten bij RSC Anderlecht zitten erop. De afgelopen weken nam hij vooral de tijd om zijn spelers en staf te leren kennen. En hoe hij die spelers kan uitpspelen op het veld. 

"De focus lag vooral op het leren kennen van mijn spelers en de staf", zegt Rutten, "Ondertussen heb ik een redelijk goed beeld van wie wie is, wat zijn beste positie is en wie wat doet bij de staf. Ik heb ook al redelijk wat Belgische wedstrijden gezien maar ik heb ook een staf die de nodige knowhow bezit van de Belgische competitie."

Op de vraag of hij de competitie met een 4-3-3 gaat aanvatten zei de coach het volgende: "Ik ga hier natuurlijk niet alles vrijgeven voor de wedstrijd. Maar ik ben van plan om te spelen met wat de spelers zich goed bij voelen. En zij voelen zich het best op hun gemak met een 4-3-3."

"Of je veranderingen mag verwachten tegenover de laatste ploeg onder Hein Vanhaezebrouck ? Dat ga ik ook hier nog niet vertellen. Maar in mijn hoofd is de ploeg voor 99% klaar."

Foto:Pinatar Arena

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum