Ook Gerkens mag weg (bij goed bod)

DINSDAG, 22 JANUARI 2019, 08:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlech wil zich de komende tien dagen nog roeren op de transfermarkt, maar dan heeft het ook euro's nodig. De spelers op overschot raken maar niet verkocht, dus staat paars-wit ook open voor een vertrek van sommige basispionnen. De nieuwste naam die opduikt, is die van Pieter Gerkens.

Zowel Voetbalkrant als Het Nieuwsblad schrijven dat de Limburgse middenvelder bij een goed bod Anderlecht mag verlaten. Gerkens is één van de spelers die het voorbije anderhalf jaar de meeste speelminuten verzamelde en regelmatig zijn doelpuntje meepikt, toch is hij niet onomstreden. 'Niet goed genoeg voor Anderlecht', zo oordelen veel fans. 'Een voorbeeld van de neergang van de club dat zo'n spelers de ploeg moeten dragen.'

Misschien nog meer dan via Gerkens, hopen Michael Verschueren en co te cashen met Ivan Santini. Zondag in Gent werd nogmaals pijnlijk duidelijk dat de Kroaat geen aanvalsleider voor Anderlecht is. De Anderlecht-top hoopt dat de interesse uit Saudi-Arabië zich concretiseert in een riant bod. Anderlecht betaalde afgelopen zomer drie miljoen euro voor de spits, die wel al elf keer scoorde dit seizoen.

Ook zij moeten vertrekken

Terwijl Gerkens en Santini weg mogen bij een goed bod, is het blij twaalf anderen van moeten. Hun namen: Dennis Appiah, Emmanuel Adjei Sowah, Abdul Dante, Ognjen Vranjes, Antonio Milic of James Lawrence, Hannes Delcroix, Ryota Morioka, Kenneth Saief, Kristal Abazaj, Luka Adzic en Mohammed Dauda.



anderlecht-online forum